Endoskopik Sinüs Cerrahisi

Endoskopik Sinüs Cerrahisi

Endoskopik Sinüs Cerrahisi Nedir?

Endoskopik sinüs cerrahisi (ESC), sinüs hastalıklarının ameliyat ile tedavisinde kullanılan güncel bir tekniktir.

ESC sırasında dışarıdan herhangi bir kesi yapılmaz. Bu şekilde burun deliklerinde yerleştirilen ve cerrahi sahanın detaylı görüntüsünü sağlayan bazı aletler yardımı ile sinüslerdeki patolojilere müdahale edilmektedir.

ESC günümüzde kronik sinüs iltihapları başta olma üzere, sinüs tümörleri, ön kafa kaidesi yaralanmaları, travmaya bağlı göz çukuru hasarları, beyin omurilik sıvısı (BOS) kaçakları ve görme siniri basısı gibi durumların tedavisinde sıklıkla kullanılmaktadır.

Aynı zamanda minimal cerrahi travma yaratma avantajı nedeni ile göz yaşı kesesi drenaj ameliyatlarında (Dakriosistorinostomi) ve hipofiz bezi tümörlerinin cerrahi tedavisinde (Endoskopik hipofizektomi) uygulanır.

Burun çevresindeki sinüslerin bulunduğu bölgelerin dar, anatominin karmaşık olması bu operasyonun yapılmasını zorlaştırır. Aynı zamanda beyin, gözler, görme sinirleri, gözyaşı kanalları, şah damarları gibi önemli organ komşulukları endoskopik sinüs ameliyatlarında eğitim ve tecrübe yanında düşük hata payı ile yüksek teknik beceriyi zorunlu kılmaktadır.

Endoskopik Sinüs Ameliyatı Sonrası

Ameliyat sonrasında ciddi bir tıkanıklık ya da ağrı şikâyeti hissetmezsiniz. Bunlar için basit ağrı kesiciler genellikle yeterli olmaktadır. Hastaların ameliyat günü hastanede kalması önerilir. Bununla beraber ameliyatın içeriğine göre aynı gün taburculuk da mümkün olabilmektedir.

Ameliyat sonrasında en az 10 gün antibiyotik tedavisi verilir. Gerek görülen durumlarda bu süre uzatılmakta ya da ek ilaçlar verilebilmektedir.

Ameliyat sonrasında burnu mekanik olarak temizleyip mukozayı nemlendiren, genellikle steril tuzlu su içeren spreyler kullanmanız gerekir. Bu spreyleri kabuklanmalar geçene kadar kullanmaya devam etmelisiniz.

Alerjik ve polipli hastalarda ameliyat sonrasında kortizon içeren spreylere başlanır. Bununla birlikte polip oluşumu riskini azaltan ilaçlara başlanmaktadır.

Operasyondan sonra 3-4 kez pansuman yapılmaktadır. Birinci haftanın sonunda ilk detaylı pansuman sırasında burun ve sinüs drenaj kanallarında oluşan kabuklar temizlenir. Aynı zamanda sinüs içine yapışmayı önleyici materyaller konulmuşsa bunlar alınır. Ardından enfeksiyon kontrolü yapılır. İlk pansumanın gerektiği gibi yapılması çok önemlidir. Yapılan ameliyatın boyutuna göre doktorunuz sizi, iyileşme tamamlanana kadar 7-10 günlük aralarla kontrollere çağırabilir.

Op. Dr. Tayfun Demirel, 15 yılı aşkın deneyimi ile endoskopik sinüs cerrahisi operasyonlarını en az hata payı ve yüksek tekniklerle başarılı bir şekilde gerçekleştirmektedir. Operasyon süreçleri hakkında daha detaylı bilgi almak için iletişim formunu doldurarak Op. Dr. Tayfun Demirel ile iletişime geçebilirsiniz.

Endoskopik Sinüs Cerrahisi

Doktorunuzla Tanışın

TAKİP EDİN
OYLAMA
5/5

Randevu Hattı

Op. Dr. Tayfun Demirel'in sağlık sorununuzu anlaması ve sizin için en uygun tedaviye karar vermesi için kendisinden randevu alın.

Whatsapp Destek Hattı

WhatsApp destek hattımız 7/24 soru ve sorunlarınız için aktif bir şekilde çalışmaktadır.

+90 541 402 37 26

Randevu veya sorularınız için yukarıdaki telefondan bize ulaşabilirsiniz.

İletişim Formu

Tedavi ve operasyon süreçleri hakkında bilgi almak için formu doldurarak bizimle iletişime geçin. 

Başlat
1
Scan the code
Merhaba,
Size yardımcı olabilir miyiz?