Kulak Tüpü Ameliyatı

Kulak Tüpü Ameliyatı
Kulak Tüpü Ameliyatı

Kulak Tüpü Ameliyatı Nedir?

Çocuklarda kulak tüpü ameliyatı konusu sıkça merak edilen konulardandır. Östaki borusunda fonksiyon bozukluğu olursa orta kulak havalanmaz. Ayrıca negatif basınç nedeniyle zarda çökme gibi bir problem meydana gelebilir. Bundan sonra orta kulak içerisinde sıvı birikimi başlar. Bu sıvının kıvamı ve miktarı arttıkça çocukta işitme kaybı görülebilir.

Kulak Tüpü Takılmasının Faydaları Nelerdir?

Kulak tüpü ameliyatı, orta kulak iltihabına tekrardan yakalanma riskini ortadan kaldırmak için yapılır. Aynı zamanda birikmiş olan sıvıdan dolayı oluşan işitme kaybını önlemek de diğer amaçlar arasındadır. Bu operasyondan sonra konuşma ve denge problemleri de ortadan kalkar. Bununla birlikte davranış ve uyku sorunları büyük oranda düzelir. Kulak tüpünün kulakta kalma süresi ise tüpün cinsine göre farklılık gösterir.

Birçok faydaya sahip olan kulak tüpünün farklı cinsleri bulunmaktadır. Bu cinslerin takılma süreleri de değişiklik gösterir. Kulağına ilk defa tüp taktıracak kişiler ise genelde kısa süre sonra çıkarılan tüpleri seçerler. Kısa süreli olan tüpler ortalama 6 ile 9 ay içerde takılı kalır. Kendiliğinden çıkan tüp, dış kulak yoluna atılır. Bundan sonra muayene esnasında alınmaktadır. Eğer kendiliğinden çıkmamış ise muayene esnasında doktorunuz kolay ve basit bir işlemle tüpü çıkarır.

Kulak Tüpü Takıldıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

Çocuklarda kulak tüpü ameliyatından sonra kulağın sudan korunması gerekmektedir. Sudan korunması için önerilen yollardan bir tanesi yıkanma esnasında vazelinli pamukların kullanılmasıdır. Böylelikle çocuğunuz daha korunaklı bir şekilde banyo yapabilir. Ancak eğer kulakta iltihaplanma ve akıntı başlarsa doktorunuzla hemen iletişime geçmelisiniz.

Normal koşullarda bir kulak tüpü ortalama 9 ay boyunca sorunsuz bir şekilde işlev görür. Bu durum hastaya göre farklılık gösterir. Bununla birlikte 12 ayın sonunda kulak tüpü kendiliğinden dış kulak yoluna atılır. Ancak bazı hastalarda kendiliğinden çıkmaz. Böyle bir durumda muayene edilerek doktorun, tüpü ne zaman çıkaracağını belirlenmesi gerekir. Durumun süreli tekrarlandığı hastalarda tüplerin uzun yıllar çıkarılmaması istenebilir. Bu süreç zarfında hastanın kulağına su kaçması önlenmelidir.

Operasyon ve süreçler hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için iletişim formunu doldurarak Op. Dr. Tayfun Demirel ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Kulak Tüpü Ameliyatı

Doktorunuzla Tanışın

TAKİP EDİN
OYLAMA
5/5

Randevu Hattı

Op. Dr. Tayfun Demirel'in sağlık sorununuzu anlaması ve sizin için en uygun tedaviye karar vermesi için kendisinden randevu alın.

Whatsapp Destek Hattı

WhatsApp destek hattımız 7/24 soru ve sorunlarınız için aktif bir şekilde çalışmaktadır.

+90 541 402 37 26

Randevu veya sorularınız için yukarıdaki telefondan bize ulaşabilirsiniz.

İletişim Formu

Tedavi ve operasyon süreçleri hakkında bilgi almak için formu doldurarak bizimle iletişime geçin. 

Başlat
1
Scan the code
Merhaba,
Size yardımcı olabilir miyiz?